Yeni çıkan düzenlemelere göre kendinizin olan her yere ev yaptırma şansı ne yazık ki sona ermektedir. İmar alabilme şartları günden güne zorlaşmaktadır. Yasal bazı istisnalar bulunan ya da yapımı çok teferruat gerektirmeyen prefabrik evler öne çıkmaktadır. Prefabrik evler birçok farklı avantaj sağlamaktadır. İnsanlar bu yapıları günden güne daha fazla talep etmektedir. Müstakil arsalara prefabrik ev yapmanın bazı şartları bulunmaktadır.

Müstakil Parsele Ev Yapmanın Şartları Nelerdir?

Prefabrik ev yapımı için müstakil parselin bir yüzünün mutlaka yola bakıyor olması gerekmektedir. Arazinin ancak yüzde beşi büyüklüğünde bir alana ev yapmaya müsaade edilmektedir. Müstakil Parselde herhangi hak ortaklığı durumu varsa kesinlikle muvaffakiyet belgesi istenmektedir. Evlerin alanı ne yazık ki 250 metre kareden fazla olmamak zorunda bırakılmıştır. Arsanın imar durumunun araştırmalar yapılarak öğrenilmesi ya da belediyeden bilgi alınması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren herkes prefabrik ev sahibi olmaktadır.

SON DAKİKA  Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?  Doğru Bilinen Yanlışlar

Prefabrik Ev İzni İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Prefabrik eve sahip olmak için tüm şartlar sağlanıyorsa bağlı bulunan belediyeye başvuru yapılmaktadır. Belediye bu başvurularda bazı evraklar istemektedir. Bu evraklar şöyle sıralanmaktadır.

-Müstakil Parselin tapusu; tapu hisseli bir tapu ise tüm hak sahiplerinden izin almak gerekmektedir.

-Mimari proje; belediye bu proje ile ev yapılacak alanın konumu istenmektedir.

-Abonelik projeleri; doğalgaz, elektrik hatta su aboneliği için istenmektedir.

-Statik proje; ebatlı kriko ya da tüm yapısal planları kapsamaktadır. Bu evraklar hazırlanıp belediyeye sunulduğu takdirde izin başvurusu başlamış olacaktır. Belediye yaklaşık on beş gün içerinde evrakları inceleyip olur vermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Soğuk Havada Derz Dolgu Yapılır Mı?

Özellikle beton, taş, seramik gibi malzemeler arasındaki boşlukları kapatmak için derz dolgu…