Duvar kağıdı uygulama esnasında ne yazık ki hava kabarcıkları bırakmaktadır. Uygulama yapan kişiler plastik aparatlar yardımıyla sıyırma yapmaktadır. Buna rağmen ıslanan duvar kağıtları esneme ya da genişleme göstermektedir. Bu nedenle duvar kağıtları az da olsa hava toplamaktadır. Duvar kağıtlarındaki hava kabarcıkları tutkal ıslakken giderilmektedir. Aksi takdirde bu işlem çok zor olmaktadır. Hatta mümkün olmamaktadır. Bilinen en yaygın yöntemler şırınga ile havayı çekmek ya da ütü ile düzleme yapmaktır.

Şırınga İle Hava Kabarcıklarından Nasıl Kurtuluruz?

Hava kabarcığının boyutu bu işlem için önem arz etmektedir. Yapılan bir hata duvar kağıdından hasar oluşmasına yol açmaktadır. Bu nedenle azami dikkat gerekmektedir. Şırınga hava kabarcığının üzerine yaklaşık 25 ya da 30 derecelik açı ile saplanmaktadır. Hava kabarcığı yavaş yavaş şırınganın içine çekilmektedir. Bu şekilde yapılan dikkatli bir uygulama sayesinde duvar kağıdı kırılmadan uygulama yapılmaktadır. Bunun dışında tutkal ıslakken ütü ile kabarcıkları gidermek mümkündür.

SON DAKİKA  İnci Fiks Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

Duvar Kağıdı Kabarcıksız Döşenmelidir?

 Duvar kağıdı döşemesi yapılırken dikkatli olmak gerekmektedir. Bir adet plastik sıyırgı yardımıyla duvar kağıdının havası tutkalı ıslakken alınmaktadır. Gerekirse duvar kağıdı sökülüp tekrar uygulanarak kabarcıksız döşenmek zorundadır. Aksi takdirde ilerleyen süreçte maddi hasara yol açmaktadır. Görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Duvar kağıdı ilk döşendiği sıralarda tutkalı ıslakken ütü ile de kabarcıkları giderilmektedir. Duvar kağıdını bu türlü sorunlara sebebiyet vermemek için ustalara yaptırmak gerekmektedir.

3 comments
  1. Evet, kesinlikle duvar kağıdı uygulaması sırasında hava kabarcıklarının olması sinir bozucu bir durum olabiliyor. Önerilen şırınga veya ütü yöntemlerini denemek işe yarayabilir. Ancak hatalı bir uygulama duvar kağıdının hasar görmesine yol açabilir, bu yüzden dikkatli olmak önemli. En iyisi bu işi uzmana yaptırmak, böylece kabarcıklardan kurtulmanın yanı sıra görüntü kirliliği ve maddi hasar riski de ortadan kalkar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Fırın Boya Üzerine Boya Yapılır Mı?

Fırın boya son zamanlarda kullanımı gittikçe artan bir boya olarak karşımıza çıkmaktadır.…

Dekorasyon Firması Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Doğru Bilinen Yanlışlar

Günümüzde uzun çalışmaları saatleri ve bitmek tükenmek bilmeyen mesailer ile beraber çoğu…