Alçı yapı malzemeleri arasındaki en kolay hatta en uygun maliyetli olarak bilinmektedir. Alçının birçok farklı kullanım alanı ya da şekli bulunmaktadır. Alçı rutubet çeken duvarlarda dahi birçok insanın imdadına yetişmektedir. Rutubetli duvara alçı yapılması esnasında rutubetin kaynağını bulunmalıdır. Rutubetin kaynağı bulunup tamir edilerek bir daha rutubet oluşması engellenmelidir aksi takdirde rutubet tekrar oluşmaktadır.

Rutubetli Duvara Alçı Çekme Süreci

Rutubetin kaynağı bulunup sorun giderildikten sonra duvar bir hafta kurumaya bırakılmaktadır. Kuruma işlemi gerçekleşince nemden kabaran kısımlar ıspatula yardımı ile duvardan temizlenmelidir. Duvardan dökülen kısımlar sonrasında duvarda oyuk, delik hatta kırık oluştuysa tamir edilmesi gerekir. Daha sonra ise alçı uygulamasına geçilmektedir. Bu şekilde yapılan uygulama sonucunda duvarlar bir daha sıkıntı çıkarmaktadır. Rutubetin kaynağı bulunmadan düz alçı uygulaması yapılırsa da maalesef tekrar nem sorunu yaşanmaktadır.

SON DAKİKA  Tiny House Nedir? Nasıl Olur?

Duvarlar Neden Rutubet Tutar?

Ülkemizde neredeyse her evde yaşanan bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunun başlıca kaynağı su tesisatı yapılırken eksik ya da yanlış uygulamaların tercih edilmesidir. Bu şekilde duvarların içerisinde yer alan borularda bir kaçak varsa rutubet kaçınılmaz olmaktadır. Ülkemizin üç tarafının deniz olması ve de yüzlerce göle sahip olması bir başka sebeptir. Sürekli olarak ılıman ya da yağışlı olan bölgelerde bu sorunlar daha sık göze çarpmaktadır. Çözümü ise kaliteli yapı malzemesi kullanmak ve değerli ustalarla çalışmaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Cila Üstüne Boya Yapılır Mı?

Cila özellikle eski ev ya da yerleşim yerlerinde kullanılmaktadır. Vernik olarak da…

Duvar Kağıdı Üzerine Boya Yapılır Mı?

Duvar kâğıtları günümüzde dekoratif malzemeler olarak kullanılmaktadır. Sürekli gelişen yapı teknolojileri sayesinde…