Restoratör kelime manası olarak restore eden demektir. Geniş manada ise tarihi yapıları estetik bir biçimde tamir etmek için yeteneklerini kullanan kişi demektir. Bu kişiler yapıların tarihi dokularını bozmadan güncel mimariyi uygulayan maharetli ellerle bu işi yapmaktadır. Tarihi yapılar, kilise, anıt hatta antik kentleri modernize etmekle yükümlüdürler.

Mimari Restoratör Olmak İçin Ne Gerekmektedir?

İlgili okullardan mezun olunması ve de bu mezuniyet alanıyla ilgili piyasada tecrübe kazanılması gerekmektedir. Dört yıllık üniversitelerin sanat tarihi bölümü ile yan dal mimari okumak yetecektir. Bunun yanı sıra kültür varlıklarını koruma alanında yüksek lisans ya da doktora sahibi olmak bu işin inceliklerini öğretecektir. İki yıllık üniversitelerde ise Mimari restorasyon bitirmek gereklidir. Bu okul bitince dikey geçiş yaparak lisans tamamlanmaktadır.

SON DAKİKA  Beton Tavana Alçı Nasıl Yapılır?

Mimari Restoratörün Başlıca Görevleri Nelerdir?

Bu alanda hizmet veren kişilerin öncelikle tarihi dokuyu incitmeden yenileme yapmayı bilmeleri gerekmektedir. Bir diğer önemli görevi ise yapıların bozulmasına sebep olacak çevresel faktörleri belirlemek hatta önüne geçmektir. Diğer görevi yapılacak çalışmaların maliyetini belirlemek çalışmayı yürütmek ya da koordine etmektir. Modern mimariyi takip ederek gelişmeleri anlık olarak takip etmek diğer görev olarak sayılmaktadır. Zarar gören yapıları tespit ederek zarar veren kişi ya da kurumu ilgili mercilere bildirmektir. Bir restore işinin başlangıcında ve bitiminde gerekli kayıtlara uygunluğu sağlamak ayrı bir görevi oluşturmaktadır. Tüm bu görevlerin bilincinde olan insanlar mimari Restoratör alanında ön plan çıkmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Balkon Dekorasyon Fikirleri İle Yepyeni Bir Yaşam Alanı Oluşturun Sakın Bunları Yapmayın!

Balkon dekorasyon fikirleri ile yepyeni ve keyifli bir yaşam alanı yaratmak ister…