Dış cephe evin ya da yapının dış duvarları olarak bilinmektedir. Bu alanların boyanması için kişi beklemek mantılı bir yaklaşım değildir. Teknik olarak kışın dış cephe boyası yapılması mümkün olmaktadır. Buna rağmen boyanın uygulanması planlanan zemin ya da boyanın kuruması zor olmaktadır. Kışın boyanan dış cephelerden istenilen verim alınmamaktadır. Genellikle dış etkenler ile boya kurutması yapılmaktadır. Bu uygulama ne yazık ki ekstra maliyet yüklemektedir.
Kışın Dış Cephe Boyası Nasıl Yapılır?
Her şeyden önce usta bir boyacıyla çalışmak gerekmektedir. Boya yapılması için gereken ısının bir şekilde sağlanması önem arz etmektedir. Havanın yağışlı olmaması ya da duvarın kuru olmasına özen göstermek önerilmektedir. Boya süreci şöyle işlemektedir.
- Duvar nemli ise bezle suyunu almakla ise başlanmaktadır.
- Duvarı mümkünse UFO tarzı bir ısıtıcı ile ısıtmak faydalı olmaktadır.
- Astar işlemi yapılması planlanıyorsa boya astar kurumadan vurulmamaktadır.
- Boyama işlemi tamamlanınca yine dışardan bir ısıtıcı ile ısıtmak gerekmektedir.
- İkinci bir kat vurulması gerekiyorsa boyanın kurumasını beklemek gerekmektedir.
Kışın Dış Cephe Boyamanın Handikapları Nelerdir?
Hava durumu kışın yaza nazaran daha hızlı değişmektedir. Bu nedenle yağmur yağarsa boya akıp gitmektedir. Bu durumda tüm emek ya da maliyet ziyan olmaktadır. Aşırı soğuk olursa boyada çatlama oluşmaktadır. Dışardan ısıtılıp boya yapıldığında ise ani hava değişimi boyanın rengini soldurmaktadır. Tüm bu etmenlere dikkat ederek boyama yapılması önerilmektedir.