Kırılan ya da çatlayan duvarlar alçı ile tamir edilmektedir. Bu yöntem en çok tercih edilen yöntem olarak bilinmektedir. Kırılan duvarın alçı ile tamir edilmesinde iki adet püf noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu noktalardan birincisi çatlağın boyadan mı yoksa daha derinden mi kaynaklandığını tespit etmektir. Diğer püf nokta ise doğru alçıyı doğru kırığa kullanmak olarak bilinmektedir.

Kırılan Duvara Alçı Yapma Süreci

Kırılan duvarın alçı ile kapanması için yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler sırasıyla şöyle sıralanmaktadır.

-Öncelikle doğru alçı tespit edilerek gereken kıvama gelene kadar karıştırılmaktadır.

SON DAKİKA  Edinme Sebebi Tesis Kadastrosu Ne Demek?

-Yumruk büyüklüğünde olan kırıklar için sıva alçısı kullanılmaktadır. İnce kırıklar için ise saten alçı kullanımı önerilmektedir.

-Uygulama tamamlandıktan sonra kuruması için bir müddet beklenmelidir.

-Bu süre sona erince ince bir zımpara ile düzleme işlemi yapılmaktadır.

Çivi Deliğine Alçı Uygulanır Mı?

Duvardaki en önemli sorunların başında ne yazık ki çivilerin boşlukları gelmektedir. Çiviler söküldükten oluşan boşluklar bir kaç farklı şekilde doldurulmaktadır. Birinci seçenek mastik ile az bir miktar sıkıp deliği doldurmaktır. İkinci seçenek duvar köpüğü ile incecik bir parça ile boşluğu doldurmak mümkün olmaktadır. Bir diğer seçenek ise saten alçı ile ince bir hat uygulaması yapmaktır. Bu uygulamalar yapılırken dikkat edilmesi gereken husus düzlemedir. Düzleme denilen işlem boşluk doldurulduktan sonra taşan kısmının temizlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Taşan yapı malzemesi temizlenerek düzleştirilirse işlem tamamlanmış olmaktadır.

SON DAKİKA  İmar Planında C Ne Demek?
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir