Cila özellikle eski ev ya da yerleşim yerlerinde kullanılmaktadır. Vernik olarak da bilinmektedir. Uygulandığı zeminde belli bir zaman sonrasında deformeler meydana gelmektedir. Birçok ev sahibi bu konuda kararsız kalmaktadır. Boya yapmak istemektedir. Vernik üzerine boya yapılması mümkün olmaktadır. Bunun için vernikli yüzeyin kalın bir zımpara ile çizilmesi gerekmektedir.

Cila Üstüne Boya Nasıl Yapılır?

Cilalı yüzeye boya yapmak ustalık gerektirmeyen bit uygulamadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus vernikli yüzeye zımpara işlemi yapılmasıdır. Zımpara işlemi bittikten sonra bir kat astar vurulması önerilmektedir. Zımpara yapmaktaki neden cilayı komple çıkarmak olarak algılanmamaktadır. Cilayı çizerek boyayı ya da astarı tutacak hale getirmek yeterli olmaktadır. Vernikli yüzeylere birçok farklı boya uygulaması yapılmaktadır. Genellikle yağlı boya tercih edilmektedir. Yağlı boya bir hatta en fazla iki katta cilayı kapatmaktadır.

SON DAKİKA  Deprem Statülü Ne Demek?

Cila Üstüne Boya Neden Tercih Edilmektedir?

Cila üzerine boya yapılması bir modanın sonucunu oluşturmaktadır. Cilalı ahşapların dönemi ne yazık ki bitmektedir. Evlerdeki renkler göz önüne alındığında cila duvar renklerine uymamaktadır. Cila son yıllarda popüler olmaktan uzaktır. Ahşap yüzeylerde boyanın tercih sebebi şunlardır.

  • Cila sürekli bakım gerektirmektedir
  • Cila görüntü kirliliği oluşturmaktadır
  • Uygulaması zordur
  • Maliyeti yüksektir
  • Evlerde kullanılan duvar boyası renkleri ile uyum sağlamamaktadır
  • 80li yılların modası olarak bilinmektedir. Bu nedenle göz önüne alındığında boya çıkmaya tercih edilmektedir.
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir