Boyacı ustaları tarafından bir tabir bulunmaktadır. Önemli olan duvarı boyamak değil boyaya hazırlamak denmektedir. Duvarı boyaya hazırlamak için kullanılan en temel malzeme alçıdır. Bu gerçek çok uzun yıllardır değişmemektedir. Boya öncesi alçı düzleme işlemi olarak anılmaktadır. Duvardaki kırık, dökük, delik hatta çatlakların onarılması için alçı gerekmektedir. Alçı duvarda boyadan önce oluşan tüm sıkıntıları gidermesiyle bilinmektedir.

Boya Öncesi Alçı Neden Önemlidir?

Duvarın boyanması için öncelikle düz olması gerekmektedir. Saten alçının son kat olarak kullanılması ile duvarlar boya ile bütünleşmektedir. Boyadan önce alçı çekilen duvarlarda boyanın ömrü uzamaktadır. Boya daha canlı ve kaliteli gözükmektedir. Saten alçı sayesinde boya da dökülme kırılma ya da kavlama olmamaktadır. Boya öncesi çekilen alçı yalıtıma da yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda odanın belli bir akustiğe sahip olmasını da sağlamaktadır.

SON DAKİKA  Mimari Restoratör Ne Demek?

Boya Öncesi Alçı Zımpara

Boya öncesi yapılan alçının düz olması hayati önem arz etmektedir. Dolayısıyla çekilen alçının kuruduktan sonra incelenmesi gerekmektedir. Bu inceleme sonrasında göze çarpan çıkıntılar zımpara ile düzeltilmektedir. Zımpara işleminden sonra duvarlar fırça ile süpürülmektedir. Temizlenen duvarın üzerine astar uygulaması yapılmaktadır. Astar işleminin tek kat yapılması yeterli olmaktadır. Bundan sonra sıra boyaya gelmektedir. Kullanılan boyanın niteliği kaç kat vurulması gerektiğini belirlemektedir. Yağlı boya için tek kat vurmak yeterli olsa da diğer boyalarda tek kat yetmemektedir. Özellikle silikonlu boyaların iki kat vurulması önerilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Boş Alan Nasıl Değerlendirilir? Boş Alanlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Boş alanı değerlendirmek, verimliliğe ulaşmak gibi sorular çok merak ediliyor. Kullanılmayan alanları…