Alçı uygulama esnasında evin bazı bölümlerine tozmaktadır. Toz şeklinde bir materyal olduğu hatta yoğunluğu çok hafif olduğu için en ufak bir esintide uçmaktadır. Doğası gereği döküldüğü yere sıvanarak beyaz bir tabaka oluşmaktadır. Alçı tozunun yapıştığı yerden çıkarılması için sirke kullanılmaktadır. Sirke alçı tozunu çıkaracak güçlü bir temizlik malzemesidir.

Sirke İle Alçıyı Çıkarmak İçin Neler Yapılmaktadır?

Alçıyı sirke ile çıkarmak için yapılması gereken işlem çok basittir. Bir adet beze ihtiyaç duyulmaktadır. Sirke alçının kapladığı alana göre iki farklı yöntem bilinmektedir. Bu yöntemlerin birincisi az dökülen alçı içindir. Alçının üzerine bir kaç damla sirke damlatılarak yapılmaktadır. Bez dökülen sirke sayesinde alçıyı üzerinde toplamaktadır. Bu şekilde alçı kolayca hatta bir çırpıda temizlenmektedir. Bir diğer yöntem ise alçının daha çok döküldüğü hatta geniş alanlara yayılmasından dolayı uygulanmaktadır. Bu yöntemle sirke lekenin üzerine dökülmemektedir. Suyun içerisine deterjan yerine sirke katılmaktadır. Bez bu suda ıslanıp sıkıldıktan sonra alan temizlenmektedir.

SON DAKİKA  Kapıcı Tazminatını Kiracı Mı Öder ?

Sirke Temizlikten Sonra Evde Kokar Mı?

Sirke uçucu bir madde olarak bilinmektedir. Temizlik yapıldıktan sonra bir kaç dakika içerisinde evden uçup gitmektedir. Son zamanlarda sirke temizlikte hatta alçı dökülmeyen alanlarda bile kullanılmaktadır. Temizlik sirkesi marketlerde yok satmaktadır. Sirke her alanda olduğu gibi temizlik alanında müthiş bir etki göstermektedir. Sirke ile alçı temizlenirken o yüzeyinde temizlendiği hatta parladığı gözlenecektir.

3 comments
  1. Sirke ile alçı temizlemenin gerçekten etkili olduğunu bilmek çok güzel Bu yöntemi deneyip işe yaradığını görmek beni şaşırttı. Artık alçı tozlarından kurtulmak için sirkeyi kullanacağım. Teşekkürler

  2. Sirke ile alçıyı çıkarmak gerçekten çok pratik bir yöntemmiş. Denemek için sabırsızlanıyorum

  3. Alçıyı temizlemek için sirke kullanma fikri çok ilginç. Bu yöntemi denemek isteyebilirim. Teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Dış Cepheye Alçı Sıva Yapılır Mı?

Dış cepheye artık alçı sıva yapılmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile inşaat ürünleri de…

Mimari Projede K.B Ne Demek?

Mimari Projede k.b kolon boyutunun kısaltması olarak anılmaktadır. Kolon boyutunun hesaplanması mimari…