“kestirme”, bir odanın dar alanlarını boyarken kullanılan tekniktir: duvar kenarları, tavan çizgisi, köşeler, pencere ve kapı çerçeveleri, süpürgelikler… Bunların hepsinde kestirme kullanılır.

Nasıl kestirme yapılır:

Boya fırçanızı kalem tutar gibi tutun

Fırçayı kıl uzunluğunun 1/3’ü kadar boya kutusuna batırın

Tüm kılların boyaya doyduğundan emin olmak için fırçayı kutunun içine hafifçe vurun (boya fırçasını boya kutusunun kenarına sürüklemeyin çünkü bu fazla boyayı çıkaracaktır) Pürüzsüz bir uygulama için boyanın gizli kıllara ulaştığından emin olmak için bu işlemi yapmanız önemlidir.

Boyayı, boyamak istediğiniz kenara yakın duvara hızlı bir şekilde uygulayın, ancak aynı hizada değil. Sonuç o kadar düzgün olmayacağından, birleşim yerine veya köşeye tamamen dolu bir boya fırçasıyla yaklaşmak istemezsiniz. Uygulanan boyaya geri dönün ve boyayı yavaşça kenarlarınıza yaymaya başlayın. Fırçayı kenarında 45 derecelik bir açıyla hafif bir yay hareketiyle kaydırmak, dar alanlara girmenize yardımcı olur. Boyayı ne kadar yavaş yayarsanız, fırça çizgisi o kadar öz olacaktır. Uygulanan her kat boyayı kestiğinizden emin olun.

SON DAKİKA  Ada İmarlı Arsaya Ev Yapılır Mı?

Boya yaparken kestirme nasıl yapılır? sorusu kafanıza artık takılmayacak. Çünkü bu sorunun cevabını biraz önce okudunuz ve geriye sadece uygulama kaldı. Boya deyip geçmeyin her işin kendine göre incelikleri vardır ve siz de artık bu inceliklere sahip olmak için ilk adımı attınız. İyi boyamalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Mimari Restoratör Ne Demek?

Restoratör kelime manası olarak restore eden demektir. Geniş manada ise tarihi yapıları…