Duvar boyası yapılmadan önce saten alçı uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama boyanın daha kaliteli hatta uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Saten alçı yapıldıktan sonra zımpara yapılması gerekmektedir. Saten alçı boyadan önceki son kat olduğu için pürüzsüz olmak zorundadır. Duvardaki kırık, delik hatta çürükler doldurulunca boyadan evvel kontrolü önerilmektedir. Bu alanlara ince bir zımpara sürtmek sureti ile yapılan uygulama duvarı boyaya hazırlamaktadır. Saten alçı için 200-220 olarak bilinen zımparalı kâğıt kullanımı önerilmektedir.

Zımpara Yapılması Saten Alçıdan Sonra Zorunlu Mudur?

Saten alçı yapıldıktan sonra zımpara yapılması zorunlu değildir. Çok elzem durumlarda ihtiyaç duyulmaktadır. Boyası temiz kullanılan ya da duvarda çatlak kırık olmayan yerlerde zımpara yapılması zaman kaybı olmaktadır. Bazı duvarlarda yer alan özellikle çivi boşluklarını kapatmak için en ideal yapı malzemesidir. Bununla birlikte duvarlarda oluşan hat şeklinde kırılmalarda da verimli olarak kullanılmaktadır. Uygulaması zorunlu olmamakla birlikte uygulandığı takdirde fayda sağlamaktadır.

SON DAKİKA  300 Dozlu Beton Ne Demek?

Saten Alçı Zımpara Süreci Nasıl İşlemektedir?

Öncelikle duvar normal bir alçı işlemi için hazır hale getirilmelidir. Duvarda yer alan deforme kısımların tespit edilerek doldurulması önerilmektedir. Doldurma işleminden sonra saten alçı uygulaması yapılmaktadır. İşlem bitince son bir kontrol yapılmalı aynı seviyede olmayan kısımlar zımpara ile aynı seviyeye getirilmelidir. Eğer sıvaya rağmen dolmayan alanlar var ise sıva ya da tamir macunu ile doldurulmalıdır. Bu işlemden sonra yine zımpara yapılması gerekmektedir.

 

 

 

3 comments
  1. Saten alçı zımpara konusunda bu makale gerçekten bilgilendiriciydi, teşekkürler

  2. Zımpara yapmak boya öncesi duvarın daha pürüzsüz ve hazır hale getirilmesine yardımcı olur. Saten alçı uygulandıktan sonra da zımpara yapmak bazen gerekebilir. Bu işlem sayesinde duvardaki küçük kırık ve çatlaklar düzeltilir ve boyama için daha uygun bir yüzey elde edilir. Ancak bazı durumlarda, boyası temiz olan veya deforme olmayan duvarlarda zımpara yapmaya gerek olmayabilir. Yine de, doğru yerlerde zımpara yapmanın faydaları da göz ardı edilmemelidir. Sonuç olarak, saten alçı uygulandıktan sonra yapılan zımpara işlemi, duvarın daha iyi bir görünüm elde etmesini sağlamaktadır.

  3. Bu makale sayesinde saten alçı zımpara işlemi hakkında daha fazla bilgi edindim. Duvar boyası yapılmadan önce saten alçı uygulamasının önemli olduğunu öğrendim. Ayrıca, saten alçı yapıldıktan sonra zımparalanması gerektiğini, böylece duvarın pürüzsüz bir yüzeye sahip olacağını öğrendim. Bu bilgileri faydalı buldum ve ileride yapacağım boya işlerinde kullanacağım. Teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

200 Dozlu Beton Ne Demek?

200 dozlu beton, hazır beton karışımının özel bir formudur. Adından da anlaşılacağı…

İnci Fiks Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

İnci fiks duvar kağıdı yapıştırıcısı toz yapıştırıcılar içerisinde pazar lideri olarak bilinmektedir.…