Kimse mobilyalarının küflenmesini istemez. Peki mobilyadan küf nasıl çıkarılır? İç tasarımın en etkili parçalarından biri olan mobilyalar, biz istemesek de küflenebilir ve üzerinde sporlar oluşabilir. Sadece mobilyalarda değil, mobilyalarınızın kumaş yüzeylerinde de küf oluşumu meydana gelebilir. Bu istenmeyen duruma karşı almamız gereken bir takım önlemler bulunmaktadır. Mobilyalardaki küf temizliği aşamalarına bir göz atalım.

 

Mobilyaların Havalandırılması

Mobilyalarınızda küf oluşmasını önlemek için evinizi her gün havalandırmanız gerekir. Küf nemli ortamları sever, bu nedenle mobilyalarınızı korumak için öncelikle evinizdeki neme bir çözüm bulmalısınız.

Küf oluşumundan korumak için mobilyalar havalandırılmalıdır. Günlük havalandırma, iç mekan nemini azaltabilir ve mobilyalarınızda küf oluşmasını önleyebilir.

 

Sirkeli Su ile Mobilyalardaki Küfü Çıkarın

Mobilyalarda küf oluşmasını önlemek veya küf oluşumunu sağlamak için mobilyalarınızı düzenli olarak su ve sirke karışımı ile silmelisiniz. Sirke ve su karışımı mobilyalarda küf oluşumunu engeller ve oluşan küfün mobilyalardan uzaklaştırılmasını sağlar. Sirkeli su ile mobilyaların tozunu almanız da mobilyalarınızın hijyeni açısından önemlidir.

SON DAKİKA  Mimari Proje Müellifi Olma Şartları Nelerdir ?

 

Mobilyadaki İnatçı Kalıbı Çıkarın

Mobilyaların üzerinde oluşan küf, sirkeli su ile sildiğinizde gitmiyor ve çoğalmaya devam ediyorsa ciddi bir duruma işaret eder. Böyle bir durumda mobilyanızı zımparalamalı ve küf tabakasını mobilyadan çıkarmalısınız. Mobilya üzerindeki inatçı küfü çıkarmak için yapılan bu kazıma işleminden sonra mobilyanızı sirke veya çamaşır suyu ve su karışımı ile silmeli ve kurutmalısınız. Ardından zımparalanan kısmı mobilyanızın rengine uygun bir renk ile boyamanız gerekmektedir. Derine yerleşmiş küften kurtulmanın en kolay yolu, kalıbı mobilyadan zımparalamaktır.

 

Mobilyalarınızın Kumaş Bölgesindeki Küf Nasıl Temizlenir?

Mobilyalarınızın üzerindeki küf ahşap yüzeyde değil de kumaş yüzeyindeyse, kalıbı çıkarmak biraz daha zor olabilir. Çünkü ahşap mobilyalarda kumaş yüzeyinde kazınarak küfün çıkarılması mümkün değildir.

SON DAKİKA  Kapıcı Tazminatını Kiracı Mı Öder ?

Mobilyalarınızın kumaş bölgesindeki küfü gidermek için öncelikle kumaş yüzeyini sirkeli su ile silmenizi öneririz. Daha sonra küfü kumaş yüzeyinden çıkarmak için küfsüz kumaş yüzeyinin güneş ışığında ve temiz havada kurutulması önemlidir.

Sirke ve su ile temizledikten sonra mobilyanızın üzerinde hala küf varsa, suyla seyreltilmiş çamaşır suyu ile silmeniz gerekebilir. Burada akılda tutulması gereken en önemli şey, ağartıcının mobilyanızın rengini açmadığından emin olmaktır. Bu nedenle, küfü çıkarmak için ağartıcı kullanmadan önce, karışımı mobilyanızın göze çarpmayan bir alanında test edin.

Mobilyalarda Küflenmeyi Önlemenin Yolları

Küf nemli ve tozlu ortamları sever. Sıcak ve nemli bir bölgede yaşıyorsanız, mobilyalarınızın aşırı neme maruz kalmaması için klimanızı gün içinde nem alma modunda çalıştırarak küf oluşumunu önleyebilirsiniz.

Küf, mantar ve sporlar tozlu ortamlar kadar nemli ortamları da severler. Bu nedenle, mobilyalarınızda küf oluşumunu önlemek istiyorsanız, düzenli olarak sirkeli su veya çamaşır suyu ve su karışımı ile toz almalısınız. Mobilyalarınızda küf oluşmasını önlemek için ıslak eşyalarınızı kesinlikle mobilyalarınızın üzerinde bırakmamalısınız.

SON DAKİKA  200 Dozlu Beton Ne Demek?

Evdeki nemli ortamdan kurtulmak için gün içinde pencereleri sık sık açarak evinizi havalandırmanız gerekir.  Mobilyalarınızı hava alabilecek şekilde hafifçe birbirinden ayırmanız ve duvara yapıştırmamanız da mobilyalarda küf oluşumu önüne geçecektir. Ayrıca güneş ışığı küf oluşumunu önlemede çok önemli bir rol oynar. Küflenme ihtimali olan mobilyalarınızı evinizin güneşli bir yerine yerleştirebilirsiniz.

Mobilyalarınızda küflenmeye tahammülünüz olmadığını düşünüyorsanız ahşap mobilyalar yerine cam, plastik veya metal aksamlı mobilyaları tercih edebilirsiniz.

 

Alkol Mobilyalardaki Küfü Yok Eder Mi?

Alkol mobilyalardaki küfü yok eder mi? Alkolü su ile seyrelterek mobilyanızın kumaş yüzeyini bir bez veya fırça ile hafifçe ovarak temizleyebilirsiniz.  Evde varsa, kumaştaki fazla suyu çıkarmak için elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Vakum, küflü yüzeyin temizlenmesine de yardımcı olabilir. Küflü yüzeyi ve sonraki tüm yüzeyleri alkol bazlı suyla silmek, gelecekte küf, mantar veya sporların oluşmasını önlemeye ve küfü yok etmeye yardımcı olabilir. Bu işlemin ardından mobilyanızı mutlaka temiz hava ve güneş ışığında, kumaş üzerinde nem kalmamasına dikkat ederek kurutun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Duvar Kağıdı Üzerine Boya Yapılır Mı?

Duvar kâğıtları günümüzde dekoratif malzemeler olarak kullanılmaktadır. Sürekli gelişen yapı teknolojileri sayesinde…

Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?  Doğru Bilinen Yanlışlar

Dekorasyon yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair yüzlerce fikir arasından en popülerlerini…