Yeni bir arsa almak isteyenler kişilerin sıklıkla sordukları sorulardan biri olan İmar Durumu Ada Ne Demek? Aslında adından da anlaşılacağı üzere imar durumu hakkında bilgi vermektedir. Ada Tapu ve Kadastro terimlerince parsele karşılık gelmektedir. İmar durumu ada da ilgili parselde imar durumunun nasıl olması gerektiğini gösteren belgedir. Arsanın üzerinde herhangi bir yol, cadde veya doğal bir yapı olup olmadığını göstermenin yanında komşu arsaları da göstermektedir. Yetkililer tarafından ayrıntılı bir şekilde çizilen bu belgede parselin sınırları ve çevresinde bulunan her şey detaylı ve açıkça görünür bir şekilde tasarlanmaktadır.

İmarı bulunan arsalarda imar durumu ada belgesi arsanın hangi yapılara uygun olduğu ve bu yapıların özelliklerinin neler olduğunu da ayrıntılı bir şekilde göstermektedir. Bu belgede sıklıkla karşılaşılan terimlerden bir diğeri ise iskan sınırıdır. İskan sınırları bir imar planında yapı inşa edilebilecek yerleri belirtmektedir. Bu alan dışında kalan bölgelere bina, ev ve konut inşa etmek doğru değildir. İmar durumu ada belgesi sayesinde inşa edilecek olan yapının ne şekilde yapılması gerektiği, kaç katlı olması gerektiği, ön ve arka bahçe boşluklarının nasıl olması gerektiği gibi çeşitli özellikleri hakkında bilgi sahibi olunabilir. Arsanın imar durumu hakkında bilgi alınabilmesi için hak sahiplerinin tapu belgeleri ve nüfus cüzdanları ile beraber belediyeleri veya bölgelerindeki idari kurumları ziyaret etmeleri yeterlidir. İmar Durumu Ada Ne Demek? Sorusunu sizler için yanıtladık.

SON DAKİKA  Çankaya Belediyesi Emlak Vergisi Yapılandırma Nasıl Yapılır?
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Tarla Vasıflı Yere Ev Yapılır Mı?

Tarla denilince akla gelen ilk şey ekme biçme işlemidir. Diğer bir deyişle…

Ayıp Davası: Tüketici Haklarının Hukuki Yoldan Korunması

Ayıp Davası: Tüketici Haklarının Hukuki Yoldan Korunması Ayıp davası, satın alınan bir…

Gayrimenkul Satışa Arz Şerhinin Tesisi Ne Demek?

Gayrimenkuller bazen ipotek edilmektedir. Borç karşılığında teminat olarak gösterilmektedir. Borçlar ödenmediği takdirde…