Grenli boya silikon içeren akrilik özellikli kendiliğinden desenli dış cephe boyası olarak bilinmektedir. Dekorasyon amaçlı dış cephe isteyen kişiler tarafından yoğunlukla tercih edilmektedir. Rulo kullanımına bağlı olarak desen uygulaması yapan hatta koruma içeren bir yapıda üretilmektedir. Su tutmayan bir yapıya sahip olmasıyla bilinmektedir dolayısıyla yağmur alan bölgelerde tercih edilmektedir. Kullanan kişiler boyadan ziyade koruma ya da kaplama malzemesi olarak da tanımlamaktadır.

Grenli Boyanın Uygulama Özellikleri Nelerdir?

Grenli boya uygulaması aslında zor bir iş gibi görülmemektedir. Boyanın uygulanması için sadece fırça hatta boya rulosu olması gerekmektedir. İhtiyaca göre farklı ölçülerde zımparaya da ihtiyaç duyulmaktadır. Ustalar tarafından boyanın uygulanacağı alanın düz olması önerilmektedir. Aksi takdirde düzleştirilmesi gerekmektedir.

SON DAKİKA  Modern Bir Ev Dekorasyonu Nasıl Oluşturulur? Yapılan Büyük Hatalar

Pürüzlü, hava kabarcıkları içeren ya da kirli ortamlar temizlendikten sonra uygulanmaktadır. Kullanım amacı her ne kadar dış cephe olsa da iç cephelerde de kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra sunta gibi sabit durabilen ortamlarda da kullanımı önerilmemektedir. Duralit hatta mermerde bile kullanan kişilere rastlanmaktadır.

Grenli Boyanın Uygulama Alanları Nelerdir?

Boyanın uygulama alanı ustasına göre de değişiklik göstermektedir. Kendiliğinden desene sahip olması hasebiyle ek maliyetleri ortadan kaldırmaktadır. Bazı ustalar tüm bu alanların dışında dekoratif amaçlı her alanda kullanmaya başlamıştır. Kara beton olarak bilinen alanlarda kullanımına sık olarak rastlanmaktadır. Apartman dairelerinin ara koridorların da da bu boyanın kullanımı günden güne artmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

İş Yeri Tabelası Ne Renk Olmalı?

Renklerin işyeri dekoru üzerindeki etkisini değerlendirirken dikkate alınması gereken faktörlerden biri de…