Yapılan yeni kanuni değişikler sayesinde göl kenarlarına ev yapmak isteyenlere bu imkân verilmektedir. Göl kenarının daha önce sınırlı yapılaşmaya neden olan kıyı kenar tespitinde değişiklikler öngörülmektedir. Yapılması düşünülen değişiklik ile önceleri 100 metre olan kıyı sahil şeridi kavramı yeniden yorumlanmaktadır. Bu mesafede yürürlükte olan yapı yasağı aşağı çekilerek yapılaşma imkânı sağlanması düşünülmektedir.

Yapay Göl Ya Da Gölet Kenarına Ev Yapımı

Yasal düzenlemelere göre artık doğal göller dışındaki suni göller de bu kapsamdan çıkarılmaktadır. Buralara yapı sağlamak maksadıyla devlet tarafından imar projeleri geliştirilmektedir. Talebin boyutuna göre çok katlı evler ya da tek katlı bungalov prefabrik evler düşünülmektedir. Bu durumda durgun su olarak bilinen göllerin kenarlarına 100 metrelik koruma sahası uygulanmamaktır. Yapı inşalarına başlanması için belediyeler farklı çalışmalara başlamış ve hatta bitirmek için gün saymaktadır.

SON DAKİKA  İmar Planında K2 Ne Demek?

Göl Kenarına Prefabrik ya Bungalov Ev Yapımının Avantajları

Göl kenarına yapılması en mantıklı yapılar denince akla prefabrik ya da bungalovlar gelmektedir. Bu yapılar bulunulan alanın doğal yapısına uyum sağlamaktadır. Gündelik hayat için yapılmamaktadır. Geçici süre için yapılmaktadır. Bu nedenle beton bina yapmaya gerek bulunmamaktadır. Dolayısıyla üst düzey maliyetlere katlanmamak adına tercihler bu yönde kullanılmaktadır. İmar, iskân ya da ruhsat gerektirmediği için kolayca kurulum yapılmaktadır. Yaz aylarında konaklamak için ideal olan alanlarda serinlik de sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Fileli Alçı Sıva Nasıl Yapılır?

Fileli alçı öncelikle sıva yapılması planlanan alanları düz hale getirmek için kullanılmaktadır.…