Alçıpan üzerine alçı sıva yapılmaktadır hatta birçok malzemenin aksine dönüşüm malzemelerine gerek olmamaktadır. Alçı alçıpan üzerine direkt olarak uygulanmaktadır. Ekstra hiç bir işlem yapmanıza gerek olmamaktadır.

Alçıpan üzerine alçı sıva nasıl yapılır?

Alçıpan üzerine alçı sıva yaparken bazı küçük nüanslara dikkat etmek gerekmektedir. Sıva yapılmazdan önce alçıpanın kurumuş olduğundan emin olunması önerilmektedir. Uygulama en az iki kat olarak gerçekleştirilmektedir. Katlardan ilki uygulandığında kuruluk sağlanana kadar beklenmesi uygun görülmektedir. Alçı kurumadan ikinci kat çekilmeye çalışılırsa sorun olmaktadır. Bu şekilde bir uygulama ile sadece sürülen kat değil ilk kar alçı da ziyan edilmektedir. İşlem sıfırdan uygulama yoluna gitmektedir. Uzmanlar tarafından üst düzey malzemeler kullanılması konusunda uyarılar bulunmaktadır.

SON DAKİKA  Meyve Kutularından Balkon İçin Çiçeklik Nasıl Yapılır?

Alçıpan Üzerine Boya Uygulaması Nasıl Yapılır?

Alçıpan üzerine alçı uygulaması bittikten sonra sıra boyama işlemine gelmektedir. Boyama işlemine geçmeden önce alçının kurumuş olduğundan emin olmak gerekmektedir. Zemin kontrolü tamamlandıktan sonra duvarlara ince bir zımpara uygulanmaktadır. Bu işlemin amacı duvarda oluşan kabartı ya da şekil bozukluklarından kurtulmaktır. Sonra astar uygulanmasına geçilmektedir. Astar uygulaması alçı üzerine yapılan boya için hayati önem taşımaktadır. Astardan sonra yapılan boyama işlemi kapatma amaçlı yapılmaktadır. Genellikle iki kat olarak uygulanması önerilmektedir. İlk kat sürüldükten sonra kesinlikle kuruması beklenmektedir aksi takdirde kusma işlemi gerçekleşmektedir. Bu konuda aşırı hassas olmak gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Duvar Kağıdı Üzerine Alçı Yapılır Mı?

Duvar kâğıdı üzerine alçı çekmek mümkün olmaktadır. Kâğıt ile kaplı olan bir…

Soğuk Havada Derz Dolgu Yapılır Mı?

Özellikle beton, taş, seramik gibi malzemeler arasındaki boşlukları kapatmak için derz dolgu…

Eli Böğründe Mimari Ne Demek?

Eli böğründe mimari olarak anılan bu mimari seklinde Anadolu da payanda ismi…