Makinalı alçı sıva birçok yapı malzemesinin üzerine uygulanarak duvarı boyaya hazır hale getirmektedir. El ile yapılan alçının makine ile duvara püskürtme şeklinde yapılmasını esas almaktadır. Makinenin haznesi içerisine alçı ile su koyulmaktadır. Bu karışım otomatik makinelerde otomatik karıştırılarak ne var ki alçı sıvası haline gelmektedir. Daha sonra makinenin tabanca adı verilen hortumu alçılama yapılan alana çekilmektedir. Düğmeye basılarak makine çalışmaya başlamaktadır. Sıva makinasının tabancasını duvarda gezdirerek alçılama işlemini yapmaktadır.

Makinalı Alçı Sıva Kullanımı

Makina ile yapılan alçı kullanım olarak normal alçılardan genellikle farklı olmamaktadır. Bu alçının üzerine de birçok yapı malzemesi uygulaması ne var ki mümkün olmaktadır. Bu alçı yapıldıktan sonra ne yazık ki düzelme işlemi yapmak zorunluluk arz etmektedir. Buna rağmen çok uzun bir süre uğraşmak gerekmemektedir. Makinalı alçı işlemi yapıldıktan sonra dileyen saten alçı uygulaması da yaptırmaktadır. Bu alçının kullanımında dikkat edilmesi gereken en temel husus kuruyana kadar oda sıcaklığıdır.

SON DAKİKA  Mimari Projede Akslar Neye Göre Belirlenir?

Makinalı Alçı Ano Çitalarının Konulması

Makine ile alçı sıva yaparken kalınlığının sabit olması gerekmektedir. Yüzeyin düzgün olması da ayrı bir konudur. Tüm bu teknik detayların en verimli hale gelmesi için alüminyum anı çıtaları kullanılmaktadır. Bu çıtalar mastar boyuna kadar uygulanmaktadır. Mastar boyunu aşmaması gerekmektedir.  Ano çıtaları alçı sıva ile yerlerine sabitlenmektedir. Ano çıtaları terazi, gönye ve ölçüye dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Bu şekilde kullanılan Ano çıtaları alçının verimli olmasını sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Canlı Renklerle Dekorasyon Nasıl Yapılır? Doğru Bilinen Yanlışlar

Canlı renklerle dekorasyon için bazı dekorasyon önerileri vardır. Ev dekorasyonu hazırlanırken öncelikle…