Alçı sıva duvarlara sıvadan sonra uygulanmaktadır. Uygulama sırasına göre saten alçıdan da önde gelmektedir. Genellikle kaba olarak uygulanmaktadır. Sıva ile birlikte ortaya çıkan eğriliklerin ya da sıkıntılardan giderilmesi için tercih edilmektedir. İç cephe alçı sıvası toz alçının su ile karıştırılarak macun kıvamına getirilmesi ile kullanıma hazırlanmaktadır. Bu karışımın duvara mala ile atılıp basınç uygulayarak düzleştirmesi esasına dayanmaktadır.

İç Cephe Alçı Sıvası Püf Noktalar

Alçı tarihin eski dönemlerinden bu yana kullanılmaktadır. İnşaat yapılarının en temel malzemelerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla kullanımında bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktalar şunlardır.

  • Duvar sıvasının üzerinden en az 21 gün geçince uygulanması önerilmektedir.
  • Sıvanın üzerine yaklaşık olarak 0.6 mm şeklinde uygulanması gerekmektedir.
  • Kurudukça sertleşen bir karışım olduğundan yapımı esnasında doğru hesaplamak önem arz etmektedir.
  • Özellikle köşelere uygulama esnasında azami dikkat sarf edilmektedir.
  • Alçı sıva oluşturulurken su ile alçı oranı uygun bir şekilde olmak zorundadır.
SON DAKİKA  Parke Derz Ne Demek?

İç Cephe Alçı Sıvası Neden Yapılır?

Bu malzeme genellikle boya öncesi hazırlığı için hayati önem taşımaktadır. Kara sıvanın sonrasında oluşan bombeleri gidermektedir. Boyanın ve hatta sıvanın bile ömrünü uzatmaktadır. Boya öncesinde son kat olarak yapılan saten alçı ile sıva arasında tutkal rolü oynamaktadır. Düzgün bir alçı ses akustiğine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda duvarda ekstra bir kat görevi gördüğünden ısı transferini geciktirmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir