Özellikle yalıtım malzemesi öncesinde kullanılmaktadır. Mantolama adı verilen faaliyetin aşamalarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fileli alçı sıva genellikle sıva yapılması planlanan alçının üzerine uygulanmaktadır. Duvara öncelikle mantolama adı verilen köpük ya da taş yünü monte edilmektedir. Bunun üzerine ince bir sıva yapılmaktadır. Yapılan sıvanın üzerine file örtülerek bir kat daha sıva yapılarak file sıvanın altında bırakılmaktadır. Uygulaması tüm dünyada genellikle böyle uygulanmaktadır.

Fileli Alçı Sıva Özellikleri

Fileli alçı sıvanın son zamanlarda yaygınlaşması göze çarpmaktadır. Bu gelişim malzemenin olumlu özellikleri ile doğru orantılıdır. Bu özellikler şunlardır.

  • Hem iç hem dış cephelerde kullanılmaktadır.
  • Maliyet olarak uygudur.
  • Hafif bir yapı malzemesidir.
  • Bu malzeme yanmadığı için yangını önler.
  • Uygulandığı yüzeye yüksekliği ile bilinmektedir.
  • Dayanıklıdır.
  • Uzun ömürlüdür.
  • Yapı işleri ile ilgilenen tüm ustalar tarafından kolayca uygulanmaktadır.
  • Uygulanması için ekstra hiç bir şeye ihtiyaç duyulmamaktadır.
SON DAKİKA  Balkon Dekorasyon Fikirleri İle Yepyeni Bir Yaşam Alanı Oluşturun Sakın Bunları Yapmayın!

Fileli Alçı Sıva Kullanım Maliyeti

Fileli alçı sıvanın maliyeti diğer yapı malzemeleri ile kıyaslandığında çok yüksek değildir. Sağladığı katkı ele alındığında ise fark yaratmaktadır. Fileli alçı sıva yalıtım ya da izolasyonun olmazsa olmazıdır. Sunduğu katkılar göz önüne alındığında maliyetini bir kaç yılda amorti etmektedir. Bu şekilde ele aldığımız takdirde sadece ilk yapım sürecinde para ödendiği görülmektedir. Bakıma ihtiyaç duymadığı için ekstra yükü olmamaktadır. Bu türlü ürünler uygulanırken bu durumlar da hesaba katılmak zorundadır.

4 comments
  1. Çok bilgilendirici bir makale olmuş Fileli alçı sıva teknik detaylarını ve özelliklerini öğrenmek benim için gerçekten faydalı oldu. Maliyeti de diğer yapı malzemelerine kıyasla daha uygun olması da önemli bir avantaj gibi görünüyor. Teşekkür ederim paylaşım için

  2. Bu makalede fileli alçı sıvanın yalıtım faaliyetlerinde ne kadar önemli olduğu ve avantajlarından bahsedilmektedir. Araştırmalarım sonucunda fileli alçı sıvanın gerçekten işlevsel bir malzeme olduğunu ve maliyet açısından da avantajlı olduğunu gördüm. İç ve dış cephelerde kullanılabilmesi, yanmayan bir malzeme olması, dayanıklı ve uzun ömürlü olması gibi özellikleri gerçekten dikkat çekici. Ayrıca, uygulamasının da kolay olması ve ekstra maliyetli malzemelere ihtiyaç duyulmaması da bir avantaj olarak görülmeli. Bu bilgilere dayanarak, fileli alçı sıva konusunda deneyimli bir usta ile çalışmanızı öneririm.

  3. Bu makale çok bilgilendirici ve açıklayıcı bir makale olmuş. Fileli alçı sıva hakkında öğrenmek istediğim her şeyi burada buldum. Detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış. Teşekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

İmar Durumu h/2 Ne Demek?

Henüz yapılaşması tamamlanmamış nizam adalarına göre bitişik olan arka bahçe mesafesi 3…

Duvar Kağıdı Hava Kabarcıkları Nasıl Giderilir?

Duvar kağıdı uygulama esnasında ne yazık ki hava kabarcıkları bırakmaktadır. Uygulama yapan…

Boya Yaparken Köşeler Nasıl Boyanır?

Köşeler ve kenarlar, evinizin iç kısmında boya hasarının en yaygın olduğu iki…