Evlerine, dükkânlarına ya da ofislerine alçı uygulaması yapan insanlar bu konuyu çok merak etmektedir. Alçının uygulama esnasında zeminlere dökülme hatta yayılma gibi bir özelliği bulunmamaktadır. Toz şeklinde olduğu için gerek uçarak gerekse dökülerek alanlarda iz bırakmaktadır. Bunun yanı sıra hamur şeklinde uygulanırken de sürüldüğü alandan düşmektedir. Alçı hamur olarak döküldüğü takdirde ıslakken nemli bir bezle silinerek kolayca çıkmaktadır.

Camda Kuruyan Alçı Lekesi Nasıl Çıkar?

Cama dökülüp kuruyan alçıyı temizlemek için iki aşama gerekmektedir. Birinci aşamada alçının kurumuş hamuru temizlenmektedir. Bu bir jilet yardımıyla mümkündür. Alçıya jilet bir kaç kez sürülüp kuruyan hamur yere dökülür. Sonra ıslak hatta sirke ile nemlendirilen bir bezle cam silinir. Bu şekilde alçıdan eser kalmamaktadır. Camlar ilk haline dönmektedir. Bu işlem toz alçı da da aynı mantıkla uygulanmaktadır. Toz alçı en ufak bir rüzgârla dağılma özelliği gösterdiğinden ne yazık ki erken müdahale edilmelidir.

SON DAKİKA  Kışın Dış Cephe Boya Yapılır Mı?

Camdaki Alçı Lekesi İçin Gerekli Maddeler Nelerdir?

Camdaki Alçı lekesini çıkarmak için çok az şeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bunların başında bez adet bez ve bir iki damla sirke gelmektedir. Alçıyı döküldüğü yerden en kolay çıkaracak madde sirke olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra sirke bulunmayan ortamlarda çamaşır suyu denenmektedir. Eğer ki o da olmazsa bez ile birlikte bir kaç damla su yetmektedir. Su ile yapılan temizlik diğer yöntemlere göre daha uzun sürmekte hatta daha yorucu olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir