Alçı kullanımından önce suyla karıştırılarak hamur hâline getirilmektedir. Uygulama genellikle bu şekilde yapılmaktadır. Alçı katıldığı alanda bazen donma özelliği göstermektedir. Alçı içerdiği maddeler gereği sirke ile çözülmektedir. Donmuş alçının üzerine bir kaç damla sirke damlatmak suretiyle çözüldüğü görülmektedir. Alçı her hangi bir şekilde sorun çıkartırsa sirke bu sorunu en basit yollarla çözmektedir.

Çözülen Alçı Tekrar Donar mı?

Alçı sirke ile döküldüğü an temizlik ya da uygulama işlemi yapılmalıdır. Aksi takdirde alçı ne yazık ki uygun koşulları bulunca tekrar donmaktadır. Ne kadar olursa olsun alçı her seferinde sirke ile çözülmekte uygun koşullarda donmaktadır. Uygulama yapılırken alçının bu özelliğine dikkat edilmelidir. Alçının donmaması için son zamanlarda bazı yöntemler önerilmektedir. İşin ustalarına göre bu yöntemler sağlıklı değildir. Kimyasal ekleyerek alçının donmaması mantığını benimseyen bu yöntemle alçının duvar da bile donmadığı görülmektedir. Bu yöntemle akışkan özelliğini kaybetmeyen alçı uygulandığı alana yapışmamaktadır.

SON DAKİKA  Kalorifer Peteğini Dekoratif Bir Nesneye Dönüştürün

Alçı Donarsa Ne Olur?

Alçı uygulama aşamasında donarsa sorun yaşanmaktadır. Çünkü alçı duvara mala yardımıyla uygulanmaktadır. Donan alçı duvara yayılmakta sorun oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra duvarın yüzeyi pütür pütür olmaktadır. Donan alçı ne yazık ki verimsiz bir yapı bakımına yol açmaktadır. Bu sıkıntıların yaşanmaması için alçı az az katılmalıdır. Bu sayede alçı daha doğru bir performans göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Mimari Projede Otopark Hesabı Nasıl Yapılır?

Yakın zamanlarda otopark hesabı mimari projelerde önemli görülmektedir. Çevre ve şehircilik Bakanlığının…