Ağaçlandırılmaya ayrılan alan parselasyon yapılırken kamunun yararına ayrılan kısım olarak anılmaktadır. Bu alanın giderleri düzenleme ortaklık payı bütçesinden karşılanmaktadır. Düzenleme ortaklık payı diğer parsellerden devletin aldığı haraç olarak nitelendirilmektedir. Bu alanlar devlet tarafından korunmakta ve de sahiplenilmektedir. Kanunlarımız bu arsalara ev yapılmasına kesinlikle müsaade etmemektedir.

Ağaçlandırılacak Alan Nedir Ne İçin Kullanılır?

Ağaçlandırılmaya ayrılan alanlar diğer ismiyle Rekreasyon alanı olarak bilinmektedir. Bu alanlar şehirlerin içerisinde kalmaktadır. Günübirlik olarak kullanılmaktadır. Yeşillendirmeye müsait olmaktadır. Bu alanlara örnek olarak mesire yerleri, dinlenme alanları ya da çocuk parkları verilmektedir. Geniş mana da ise tenis kortları hatta çay bahçeleri dahi bu alanların kapsamına girmektedir. Bu alanları devlet yeşillendirmektedir. Yaşam alanları olarak mamur etmek istemektedir. Bu nedenle buralara ev yapılması imkânsızlaşmaktadır. Belediyenin yeterli taşınmazı bulunmadığı takdirde kamuya hizmet maksadı ile imar istenmektedir. Yakın zamanda birçok kişi bu durum gereği yaşadıkları alanları terk etmek zorunda bırakılmaktadır.

SON DAKİKA  Karot Beton Delme Ne Demek?

Ağaçlandırılmaya ayrılan Alanlara Neden Ev İzni Verilmemektedir?

Ağaçlandırılmaya ayrılan alanlar kanunlarımıza göre toplu yaşam alanları olarak kullanılmaktadır. Bu alanlara yapılan evler kaçak statüsüne girmektedir. İmar planlarına göre önceden belirlenmektedir. Birçok hukukçu devletin bu uygulamasını hukuka aykırı bulmaktadır. Toprak sahipleri bu alanların er geç devlet tarafından alınacağını bildiği için hiçbir faaliyet yapmamaktadır. Bu alanlar her ne kadar kişilerin üzerine tapulu olsa da bu durum kalıcı olmamaktadır. İlk fırsatta belediye bünyesine kazandırılmaktadır. Tapu sahipleri de ileride tenis kortu olacağını bildiği için buralara ev yapmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

İmarsız Arsaya Ev Yapılır Mı?

İmarsız arsaya ev yapmak ya da kat çıkmak kanunlarla yasaklanmaktadır. İmarı olmayan…